Trysil - 07

Fantastiska, sköna, underbara och välbehövliga dagar i fjällen, närmare bestämt Trysil i Norge. Det var för mig den 20:e gången som jag var i stugan 157 på Björnvägen. Det var 6 trötta personer som gav sig iväg klockan 4 på morgonen dagen efter min födelsedag. Jag, mamma, pappa, storebror Magnus, hans flickvän Sanja och lilla Agnes. Själv sov jag en större del av resan upp...
Sedan var det skid-och snowboardåkning som gällde i fyra dagar. Jag hade lånat Pierres bräda. Tack Pierre! Jag åkte bara skidor första dagen, de andra tre dagarna var det snowboard som gällde. Grymt kul. Första dagen åkte jag och Magnus fjället runt på ungefär tjugo minuter, och då tror man säkert att Tyrsilfjället är en liten skidanläggning, men det är faktiskt Norges största med stort liftsystem. Det var kul, men det kändes i kroppen sen. Hihi.
Känslan av att sedan på sena eftermiddagen komma hem till en varm stuga är obeskrivlig. Kvällarna bestod av god mat, god dricka, kortspel och sömn. Man somnar som en kung i soffan. Går inte och beskriva vad den friska luften gör med en där uppe. Självklart hann jag smutta lite på underbart goda martini och sockerdricka. Mums.
Sedan blev det Torsdag och det var dag för fyra av oss att åka hem. Jag, Magnus, Sanja och Agnes. Resan hem gick bra och det var skönt att komma hem.

Skönt att komma hem till en viss speciell person. Saknade dig otroligt mycket. Men nu är jag hemma hos dig igen och varje sekund med dig är dyrbar.

Så nu är man tillbaka till det vanliga livet med jobb och träning. Nästa vecka på måndag och tisdag ska jag gå en kurs i Ansvarsfull alkoholservering. Ska bli intressant.

Här nedan finns lite bilder från resan i Trysil. Vackra bilder och mindre vackra bilder. Haha.
Och Jonas, glöm inte bort att jag har gjort reklam för dig och Pez uppe i de norska fjällen. Hihi.

Ha nu en fantastisk dag i vårt vackra vinterlandskap.

Ta hand om er.





Födelsedag

Idag 16 februari 2007 är det den stora dagen för den lilla flickan. Hon blir nämligen 20 fantastiska år. Faktum är att de tjugo år som jag nu har levt inte skulle ha varit så fantastiska utan alla de underbara människor som jag mött på vägen. Betyder otroligt mycket att ha er alla i mitt liv.

Sitter på jobbet just nu och vill bara att timmarna ska gå, så jag får besöka det efterlängtade bolaget.
Sen är tanken att tjejerna ska komma på lite välkomstdrink, prat , vin och sen ska vi ut och äta lite. Fantastisk kväll hoppas vi på.

Underbart att inte behöva vakna upp ensam idag på ens stora dag. Tack för att just Du finns. Puss.

Har förresten fått en egen låt tillägnad mig, och då självklart av den fantastiska skåningen Tommy. Tack så mycket. Keep on singing.

Nu hoppas jag att alla får en lika fantastisk dag som jag önskar mig.

Ta hand om varandra.

Ps. Bär slips dagen till ära.

Underbart

Någon väldigt speciell person skrev en gång till mig,

"Vad för glädje har jag av att få ha täcket för mig själv när jag ändå inte kan sova utan dig"

Dessa ord värmde, fick mig att känna mig speciell och jag upplevde ett lyckorus.

Det är underbart.

Förlåt

Lovar dig kära Sara att vi ska umgås tillsammans med en fika så fort som möjligt. Åker dock till Trysil nu på Lördag, och kommer hem torsdagen. Men veckan efter det ska jag verkligen se till att vi träffas. Har en känsla av att du vill prata med någon, och jag vill vara där för dig om du känner att du vill öppna dig för mig.

Ta hand
om dig nu, gumman.

Alla hjärtans dag

Denna vecka är det den fantastiska Alla Hjärtans Dag. Den dagen vill jag tillägna alla mina nära och kära. Älskar Er allihop över allt annat. Ni är underbara, fantastiska och väl värda en helt egen dag. Jag behöver absolut inte nämna några namn, för ni vet mycket väl vilka ni är. Ingen nämd, ingen glömd brukar det heta. Och i detta fall går det verkligen inte att glömma någon. Ni är alla betydelsefulla för mig. Som sagt så jag vore ingenting utan er. Tack för att ni finns.

Enbart 4 ynka dagar kvar till den stora dagen då det är flickans tur att  få gå och inhandla sina egna bravader. Ska bli otroligt intressant. Men som en kär vän en gång sa till mig,
"Man vill inte ha fler födelsedagar sedan "
Och det stämmer nog.

Vill även ta tillfället i akt och hälsa till en väldigt betydelsefull person i mitt liv just nu. Trivs så oerhört bra i din närhet och du gör mig otroligt lycklig. Puss på dig.


Alla hjärtans dag

Ta hand om er alla nu, det är ju trots allt Alla hjärtans dag.


Utmattad

Denna vecka har varit en av de tuffaste i mitt liv, av olika anledningar. Kan bara inte förstå varför allt ska hända samtidigt. Man ska båda vara lycklig och olycklig på samma gång, men det är inte det enklaste. Jag är iallafall glad över att jag just nu bara är lycklig. Början av veckan blev absolut inte som jag hade tänkt mig. Har tyvärr ingen lust och egentligen ingen anledning att berätta varför. Kan enbart informera er om att det har löst sig, och jag mår betydligt bättre nu. Det har jag framförallt mina människor runt omkring mig att tacka för. Tryggve, Mia, Riggan, Cicci och Nina. Tack för att ni finns! Man vore chanslös utan sina underbara medmänniskor. Man vore ingenting.
Har jobbat en hel del också, tar på krafterna även det. Har jobbat konstant sen förra måndagen. Ser nu därför fram emot en ritkigt skön helg. Med enbart avslappning och förhoppningsvis lite undebar närhet. Jag önskar er Alla en riktigt härlig helg, för det ska jag ha...för det är vi alla värda.

Take care.
I know what it  feels to have the best people around you.
Please, be gentle and take care of each other.
You would be nothing without your friends and family.
Take care.

Varför?

Varför? Av vilken anledning? Kan helt enkelt inte ha någon förståelse alls för vad som hände i onsdags natt. Helt otroligt. Tryggve och jag var i Norrköping, av den enkla anledningen att vi skulle dit på en "Servera-mässa". När vi sedan hade varit på den, ansåg vi båda två att det kändes lite onödigt att åka 14 mil, och sedan bara stanna i, det som vi trodde var en mysig och trevlig stad. Så vi bestämde att vi skulle gå på bio, mysigt och trevligt. Vi åt en otroligt god toast innan filmen. Bion bjöd på Departed, en film som efter omständigheterna inte var nödvändig att se. Efter biobesöket begav vi oss till bilen, och en knappt två timmars resa hem väntade. Jag kände mig lite stressad med tanke på att jag skulle börja jobba klockan 6.00 dagen därpå. Det var min uppgift att köra hem. När jag låser upp bilen och ska öppna dörren, säger Tryggve något olustigt.
- Annelie! De har tagit din väska.
Jag förstår inte riktigt så jag går runt bilen, och får syn på en krossad bakruta. Min Första tanke är bara:
"Fy Fan"
Jag tar några steg bakåt och säger:
- Fan, mina kläder.
 Tryggve går emot mig och kramar om mig.
- Förlåt, säger jag. Känner en otrolig skuld över att rutan på Metropols bil är krossad.
Tryggve säger att det gör inget och frågar vad jag mer hade i väskan. Tankarna flyger iväg och jag går igenom vad jag hade lagt ner i väskan. Kan tala om att det inte är så lätt som det låter i en sådan situation. Det går några sekunder, och då går det upp för mig. Nycklarna! Nycklarna hem till huset, nycklarna till bilen, och två cykelnycklar. Insåg att detta inte skulle bli en vidare rolig resa hem...
Vi polisanmälde incidenten. Fixade rutan på en bensinmack. Satte oss i bilen och började den långa resan hem. Efter en stunds körande på E4.an slår tanken mig att min Ralph Lauren parfym för 400 kr låg i väskan. Ingen rolig tanke precis. En stund senare dyker en ännu ledsammare tanke upp. Min digitalkamera. Det värsta med att den är borta, och i obehörigas händer, är inte värdet själva kameran utan värdet i själva kameran. Alla kort, alla minnen. Känns olustig att någon annan kan sitta och titta, inte bara på mig, utan på hela min familj, mina vänner och speciellt min lilla brorsdotter. Känns inte alls bra att de kan sitta och titta på henne. Får rysningar i hela kroppen när jag tänker på det...
Så nu har vi fått byta lås, kodat om bilnyckeln och ringt flera samtal till försäkringsbolaget. Allt på grund av ett oskyldigt beslut att ha det lite mysigt och trevligt, en enkelt biobesök.
Varför? Av vilken anledning?

Tack, vilka Ni nu är, för att ni förstörde Tryggves och min kväll i Norrköping.

Ta hand om er, det behövs i denna grymma värld.

PS. Hannah och jag på bilen nedan. Vänner finns det inte gott om.




Varför?