Ett steg i rätt riktning?

Frågan är om det är rätt riktning?
Vi har iallafall preliminär bokat den spännande vägen. Igår skulle vi bekräfta bokningen och på så sätt bestämma betalningssätt med mera. Tyvärr strulade det för Kilroy Travels dator, så förmodlingen blir det imorgon som vi kan ta ytterligare ett steg i rätt riktning...

Det är planerat att vi flyger från Arlanda den 6:e oktober, sedan till Heatrow i London, vidare till Singapore där vi får stanna i två dagar. Sedan går flyget vidare till Cairns i Australien, där vi med hjälp av bussbolaget Greyhound tar oss ner via kusten ner till Sydney. Från Sydney vidare till Bangkok och sedan hem till Arlanda via Heatrow.
Vi får vara borta högst ett halvår. Det är beräknat att vi ska stanna i Australien i fem månader, där vi då ska försöka jobba lite. Hur det ska gå är jag lite fundersam över, men det finns ju folk man har pratat med som säger att det är jätte enkelt.. så jag litar på dom, och på ödet.
Vi har tänkt att spendera en månad i Thaliand, och där har vi mest tänkt att ta det lugnt och se oss omkring.

Allt känns spännande och samtidigt lite skrämmande. Men som sagt så lever man ju bara en gång, och det känns verkligen som det är nu eller aldrig. Det känns inte riktigt lägligt att göra detta om ett par år då man kanske har skaffat en ordentlig bostad och jobb, eller pluggar någonstans. Det är verkigen nu eller aldrig.

Alla de som man har pratat med säger att vi gör alldeles rätt, och att vi verkligen ska ta chansen för den kanske inte kommer tillbaka. Så på så sätt känns det som ett steg i rätt riktning.
Detta känns som en möjlighet att upptäcka världen och andra kulturer, samtidigt som man lär sig något om sig själv. Jag tror det är en väldigt nyttig erfarenhet, som man kan ha nytta av resten av livet.

Det känns som ett rätt beslut, men man kan ju inte undgå tanke att det kanske inte är ett steg i rätt riktning...

...men man ska ta chansen när man väl får den.